Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πρώτα μαθαίνει ο άνθρωπος να τρέχει και μετά να περπατά. Όλοι απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί, λευκό, κόκκινο ή ροζέ (ναι και το ροζέ κρασί είναι), λίγοι όμως ξέρουν τι είναι. Πρακτικά είναι ένα οινοπνευματώδες ποτό, που παράγεται μετά την ζύμωση των σταφυλιών. Συνοπτικά θα λέγαμε πως τα βήματα για την παραγωγή του είναι ο τρύγος, η έκθλιψη των σταφυλιών, η ζύμωση και τέλος η ωρίμανση. Φυσικά η τεχνολογία έχει παίξει σπουδαίο και σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του οίνου. Παρόλα αυτά για να κλείσω αυτή τη δημοσίευση θα σας αφήσω με μια εικόνα του τρύγου την δεκαετία του '60.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου