Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

  

   Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πρώτα μαθαίνει ο άνθρωπος να τρέχει και μετά να περπατά. Όλοι απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί,  λευκό, κόκκινο ή ροζέ (ναι και το ροζέ κρασί είναι), λίγοι όμως ξέρουν τι είναι. Πρακτικά είναι ένα οινοπνευματώδες ποτό, που παράγεται μετά την ζύμωση των σταφυλιών. Συνοπτικά θα λέγαμε πως τα βήματα για την παραγωγή του είναι ο τρύγος, η έκθλιψη των σταφυλιών, η ζύμωση και τέλος η ωρίμανση. Φυσικά η τεχνολογία έχει παίξει σπουδαίο και σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του οίνου. Παρόλα αυτά για να κλείσω αυτή τη δημοσίευση θα σας αφήσω με μια εικόνα του τρύγου την δεκαετία του '60.

Σχόλια

Τα 7 καλύτερα Ελληνικά κρασιά

  • 1. Κτήμα Αργυρού Σαντορίνη Cuvée Monsignori 2017
  • 2. Ωμέγα Ξινόμαυρο 2007 red, late harvest Κτήμα Άλφα
  • 3. Παλιές Ρίζες 2017 La Tour Melas
  • 4. Xinomavraw Oenops 2018
  • 5. Μαυροτράγανο Σιγάλας 2005
  • 6. Κτήμα Τσέλεπου Αυλοτόπι 2000
  • 7. Cabernet-Νεα Δρυς Αντωνόπουλου 2000