Ανήκει ο μηλίτης στην οικογένεια των κρασιών?

 



Ειδικότερα, το κρασί από φρούτα, κατηγορία οίνου, συνιστά ένα είδος κρασιού το οποίο έχει, επίσης, μακρά ιστορία. Το παρελθόν της ιστορίας μετατροπής των φρούτων σε οίνο ξεκίνησε από τη Μαύρη και Κασπική Θάλασσα, μαζί με τα βόρεια τμήματα του σημερινού Ιράκ και του Ιράν, όπου οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα φρούτα ήταν εξημερωμένα αντικείμενα από το Θεό, τα οποία προσέφεραν θεραπευτικές ιδιότητες και για αυτό το λόγο μετατρέπονταν σε κρασί. Με την πάροδο του χρόνου, το κρασί από φρούτα άρχισε να καλλιεργείται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά και να παράγεται εντός και εκτός των εθνικών συνόρων μιας χώρας. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τα κρασιά φρούτων έχουν παραδοσιακά έναν κομβικό ρόλο στη γεωργική ιστορία της Αμερικής. Οι Ινδιάνοι δημιουργούσαν τέτοιου είδους κρασιά στα σπίτια τους και χρησιμοποιούσαν μαγιά για να διατηρήσουν εποχιακά μούρα. Καθ‘ όλη την περίοδο του ευρωπαϊκού αποικισμού της Αμερικής, οι έποικοι έδειξαν την αγάπη τους για τα κρασιά με φρούτα. Σταδιακά, η βιομηχανία οίνων φρούτων άρχισε να καλύπτει λιγότερο από το 4% της συνολικής παραγωγής κρασιού, αλλά εξελλίσεται και αυξάνεται ετησίως.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα 7 καλύτερα Ελληνικά κρασιά

  • 1. Κτήμα Αργυρού Σαντορίνη Cuvée Monsignori 2017
  • 2. Ωμέγα Ξινόμαυρο 2007 red, late harvest Κτήμα Άλφα
  • 3. Παλιές Ρίζες 2017 La Tour Melas
  • 4. Xinomavraw Oenops 2018
  • 5. Μαυροτράγανο Σιγάλας 2005
  • 6. Κτήμα Τσέλεπου Αυλοτόπι 2000
  • 7. Cabernet-Νεα Δρυς Αντωνόπουλου 2000